Počinje zima

Snijeg zabijelio veći dio Hrvatske

snijeg

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima

U Hrvatskoj snijeg pada u Gorskom Kotaru, Baranji i istočnoj Slavoniji, a zbog vjetra su pojedine dionice zatvorene za saobraćaj.

Hrvatski meteorolozi su najavili da će tokom dana u planinskim krajevim i na istoku mjestimično biti slabih padavina, na granici kiše i snijega, a naveče i u drugim mjestima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na Jadranu od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, prenose hrvatski mediji.

Iz Hrvatskog auto-kluba /HAK/ navode da snijeg povremeno pada na auto-putevima Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca, Osijek-Sredanci i Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva.

Kolovozi su mokri i klizavi u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog vjetra za saobraćaj zatvoreni auto-put između petlji Sveti Rok i Posedarje, te putni pravac Maslenica-Zaton Obrovački, a obilazi se preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Samo za putnička vozila za saobraćaj je otvoren auto-put Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, dok ostali idu starim putem kroz Gorski kotar, zatim Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, te Paški most.