Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimljeno u Ulicnju

Snimak policijske brutalnosti tokom racije šokirao region

tortura

Na snimku koji je objavljen se ne čuje zvuk, ali na originalnom snimku se čuje kako policajci vrijeđaju goste

U crnogorskim medijima objavljen je snimak na kom se vidi kako policajci maltretiraju goste jednog kafića u Ulcinju. Ovaj snimak koji je nastao prošle godine, ali je sada prvi put objavljen, podigao je pravu buru i šokirao crnogorsku javnost.

Na snimku koji je objavljen na YouTubeu jasno se vidi prekoračenje sile policijskih službenika Vladimira Bakovića, Radovana Milićevića i Zorana Pejovića, prilikom racije u Ulcinju u junu prošle godine.

Oni su nedavno uhapšeni i sa tužiocem su sklopili sporazum u kom su priznali da su više puta zlostavljali građane, ipak i dalje rade kao policajci!

Na snimku, koji je objavio Građanski pokret URA, se jasno vidi demonstracija sile policijskih službenika i njihova neprofesionalnost. Oni su udarali šakama po vratu i rebrima, najviše jednog mladića, a takođe su šutirali i vrijeđali goste u lokalu.

– Policijski službenici su te večeri na građane koji nisu pružali otpor prekoračili upotrebu sile, kao i u mnogim situacijama do sada. Sa snimka se vidi animalno iživljavanje na građanima koji ne pružaju otpor – saopštili su iz URA-e.

Kako prenose Vijesti, na snimku koji je objavljen se ne čuje zvuk, ali na originalnom snimku se čuje kako policajci vrijeđaju goste.

“Je*em ti mater, zapamtićeš me ti dobro”, a zatim “pi*ko jedna, sad ćeš da vidi kako policija bije”, bile su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao tokom racije.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima CdM-a, nadležni starješina je nakon incidenta na osnovu iskaza svih policijskih službenika ocijenio da je upotreba sredstava prinude bila opravdana.

https://www.youtube.com/watch?v=eZqo0HtWJPo