Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u SAD

Snimila ubicu prije svoje smrti: “Ovo je metak kojim ću te ubiti” (VIDEO)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

India Mackey upucana je i ubijena samo dan nakon što je proslavila svoj 20. rođendan

U posljednjim trenucima svog života žena iz Michigana snimila je mobitelom mučni videozapis svog momka kako joj prijeti da će je ubiti i pokazuje metak koji je namijenio njoj.

India Mackey upucana je i ubijena samo dan nakon što je proslavila svoj 20. rođendan. Njen momak, 18-godišnji Kevin Dixon, uhapšen je i optužen za ubistvo prvog stupnja i skriveno nošenje vatrenog oružja.

Uhapšena je i njegova majka i optužena za sudjelovanje u ubistvu jer je navodno pomogla sinu da se riješi oružja, piše ABC News.

Mackey je ubijena u utorak oko 17.30 sati po lokalnom vremenu u predgrađu Detroita. Prema informacijama policijske stanice, upucana je tokom svađe dok su ona i Dixon sjedili u kombiju parkiranom ispred Dixonove kuće.

Žrtva je tom prilikom izvukla svoj mobitel i počela snimati Dixona koji je sjedio na suvozačevom mjestu s pištoljem u krilu. Snimila je i kako joj pokazuje metak kojim će je upucati.

“Misliš da se samo zezam, ha?” čuje se kako govori Dixon u videu koji je objavilo tužiteljstvo.

Na snimkuse vidi kako briše otiske prstiju s metka i stavlja ga u pištolj.

Tužitelj Eric Smith kazao je na preliminarnom saslušanju kako je Dixon ubrzo nakon toga ispunio svoju prijetnju te ubio Indiju Mackey.

Policija je uhitila Dixona, a on je navodno koristio mobitel žrtve kako bi nazvao majku i zamolio je da mu pomogne riješiti se oružja, rekao je Smith.

Kada se Dixon pojavio na sudu, zatražio je od suca da ga pusti na slobodu jer upravo počinje raditi na novom poslu. Sudac je odbio njegov zahtjev i odredio mu pritvor bez mogućnosti kaucije.