Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lugansk

Snimljen trenutak kada je eksplodirao automobil Askyara Laisheva

New Project (36)

Podsjećamo, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je prošle sedmice dekret o povećanju broja ruskih oružanih snaga na 2,04 miliona s 1,9 miliona dok rat u Ukrajini ulazi u sedmi mjesec

Jučer se društvenim mrežama proširila jeziva snimka ubistva Askyara Laisheva, bivše ukrajinskog obavještajca koji je ‘pobjegao‘ na drugu stranu i pridružio se obajvještajnoj službi tzv. Narodne Republike Lugansk. Čak je Laishev postao i šef te službe.

Nadzorne kamere snimile su trenutak kada je automobil Laisheva eksplodirao.

On je navodno uspio izaći iz automobila nakon eksplozije, ali nedugo zatim je ipak preminuo.

Njegov automobil dignut je u zgrak dok se vozio ulicom u gradu Starobilsk, u okupiranoj ukrajinskoj oblasti Lugansk, jedinoj u Ukrajini koju su Rusi u potpunosti uspjeli zauzeti od početka brutalne agresije na na tu zemlju u februaru ove godine.

Britansko ministarstvo odbrane saopćilo je u nedjelju da još nije jasno kako će Rusija postići najavljeno veliko povećanje svojih oružanih snaga, ali je malo vjerovatno da će pojačanje značajno povećati njenu borbenu moć u Ukrajini.

Podsjećamo, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je prošle sedmice dekret o povećanju broja ruskih oružanih snaga na 2,04 miliona s 1,9 miliona dok rat u Ukrajini ulazi u sedmi mjesec.

Britansko ministarstvo odbrane ocijenilo je u redovnom izvještaju o ratu da nije jasno hoće li se to postići regrutiranjem više dobrovoljaca ili povećanjem obveznika.

U svakom slučaju to vjerovatno ne bi imalo veliki uticaj na rat u Ukrajini s obzirom na to da je “Rusija izgubila desetine hiljada vojnika; regrutira se vrlo malo novih ugovornih vojnika; a vojni obveznici nisu obavezni služiti izvan ruskog teritorija”, objavilo je britansko ministarstvo na Twitteru.