Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uznemirujuće

Snimljeni posljednji trenuci šefice narko kartela, predvodila je napad na policiju (VIDEO)

maria

Na snimku se vidi kako je pogođena u vrat, a navodno je iskrvarila do smrti

Posljednji trenuci Marije Guadalupe Lopez Esquivel zabilježeni su na video snimku nakon obračuna najmoćnijeg meksičkog kartela sa policijom, objavio je Daily mail.

Ako se pitate ko je Maria Guadalupe Lopez Esquivel, radi se o 21-godišnjoj šefici kartela Jalisco, poznatijoj pod nadimkom “La Catrina”.

Neka od njenih “sabranih djela” uključuju predvođenje ekipe koja je masakrirala 13 policajaca u oktobru, a i akcija u kojoj je ubijena bila je usmjerena protiv vojske, nacionalne garde i policije u La Bocandi, gradu u meksičkoj državi Michoacan.

Zvaničnici u Michoacanu objavili su da je šest muškaraca uhapšeno, a da je jedna ženska osoba ubijena nakon vatrenog okršaja s policijom i vojnicima. Nisu objavili identitet ubijene žene, ali video snimak koji je počeo kružiti društvenim mrežama prikazuje ženu na nosilima sa tetovažom “Catrina” na nozi.

Zaplijenjena je velika količina oružja.

Na snimku se vidi kako je pogođena u vrat, a navodno je iskrvarila do smrti.

U prošlosti nije bilo nekarakteristično da žene imaju svoje pozicije u kartelima, ali je bilo jako neuobičajeno da predvode timove koji rade na terenu i obračunavaju se sa policijom.