Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spriječen šverc zamrznutog mesa iz Brazila

piletina

Carinici su u Vranju spriječili tri pokušaja krijumčarenja i oduzeli gotovo tonu duboko zamrznute piletine porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država i Brazila, saopćila je Uprava carine Srbije.

Carinici su spriječili tri puta istu osobu da krijumčari meso 19, 22. i 23. novembra, a u sva tri navrata u prtljažniku i na mjestu zadnjeg sjedišta koje je bilo izvađeno, u automobilu zatekli kutije duboko zamrznutih bataka iz SAD i bijelog mesa iz Brazila.

Prekršiocu je određeno zadržavanje od 48 sati, a potom se očekuje da će biti podnijeta i krivična prijava.  Naime, mobilni tim Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja, koji sprovodi ”dubinsku kontrolu” na području Niša i okoline, 19. novembra je otkrio u Vranju krijumčareni tovar mesa u gepeku “Opel Astre” vranjanskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao srbijanski državljanin (49) iz Vranja koji je rekao da je meso preuzeo od nepoznate osobe albanske nacionalnosti u okolini Bujanovca, koja ga je dovezla sa Kosova, a da mu je namjera bila da ga dalje preproda.

Ista osoba je 22. novembra, ponovo uhvaćena u pokušaju da prenese novu količinu mesa, a zatim i danas.  Kada je pokušao prvi put da prokrijumčari piletinu, Vranjanac je u automobilu prevozio 285 kilograma bataka i 44 kilograma bijelog mesa, a drugi put je u vozilo stavio tovar od 300 kilograma bataka i 12 kilograma bijelog mesa.

Carinici cu danas u njegovom automobilu pronašli 285 kilograma bataka i 12 kilograma bijelog mesa.  Na kutijama se vidi da je meso poreklom iz SAD i Brazila, a da je godina proizvodnje 2016, mada se pomenute etikete ne mogu smatrati mjerodavnim, pošto ih krijumčari nerijetko falsificiraju.