Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefanović: Pokažimo gostoprimstvo tokom posjete članova Predsjedništva BiH

NEBOJSA STEFANOVIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je povodom sutrašnje posjete članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu, u ime Vlade Republike Srbije, zamolio sve građane da tokom posjete pokažu tradicionalno srpsko gostoprimstvo.

“Članovi Predsedništva BiH su gosti naše države i naše Vlade i tokom njihovog boravka želimo da pokažemo maksimalno poštovanje i sve ono što Srbija i Beograd mogu da ponude svojim gostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sve proteklo u apsolutnom redu i miru”, izjavio je Stefanović.

Posjetu članova Predsjedništva BiH će prema pisanju beogradskih medija obezbjeđivati oko hiljadu policajaca u uniformama i civilu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i članovi, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, sutra će na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića boraviti u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Svečani doček će biti organizovan u 12:00 sati ispred Palate Srbija na Novom Beogradu, nakon kojeg je predviđeno fotografisanje početka sastanka i izjava za medije oko 13:15 sati.