Globus

ssp

Stefanović: U policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine

03/01/2022
FOTO: Milica Vučković

"Slavljenje rođenja djeteta uz pozivanje na vršenje zločina je nešto što apsolutno niko ne može da razumije ni da prihvati"

“U policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine, bez obzira da li to rade u kafani ili na ulici”, istakao je zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović, prenosi Direktno.

– “Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrenice” su riječi koje su pjevali pripadnici MUP-a Srbije u Priboju u društvu svojih starješina, od kojih niko nije reagovao i zaustavio ovo šovinističko divljanje. Zato niko od njih više ne smije da nosi uniformu srpske policije. Svi koji su se nalazili u kafani moraju biti momentalno suspendovani i protiv svih mora biti pokrenut ne samo disciplinski, već i krivični postupak. Slavljenje rođenja djeteta uz pozivanje na vršenje zločina je nešto što apsolutno niko ne može da razumije ni da prihvati – naveo je Borko Stefanović i zaključio:

– Srbija je zemlja svih njenih građana koji se moraju osjećati bezbjedno bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Historija nas je naučila kako je lako poremetiti međunacionalne odnose i kako tragične posljedice to može da izazove na živote svih nas. Obaveza svakog pristojnog čovjeka je da zaštiti svoje komšije i gradi sa njima odnose uvažavanja i poštovanja shvatajući naše razlike kao bogatstvo.

Ovu objavu na svom Twitter profilu podijelila je i Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.