Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

General sekretar NATO-a

Stoltenberg: NATO će tražiti od Rusije da ostane pri sporazumu o nuklearnom oružju

stoltenberg

Ministri odbrane članica NATO-a danas su započeli dvodnevno zasjedanje u Briselu, a čelnik te organizacije Stoltenberg novinarima je kazao da će sigurnosna pitanja dominirati zasjedanjem

General sekretar Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg pozvao je Rusku Federaciju da nastavi poštivati odredbe Sporazuma o eliminaciji nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF), javlja Anadolu Agency (AA).

Ministri odbrane članica NATO-a danas su započeli dvodnevno zasjedanje u Briselu, a čelnik te organizacije Stoltenberg novinarima je kazao da će sigurnosna pitanja dominirati zasjedanjem.

On je kazao da će na dnevnom redu biti i američko-ruski sporazum INF iz kojeg se nedavno povukao SAD, a potom i Rusija.

“I dalje ćemo pozivati Rusiju da nastavi poštivati odredbe sporazuma INF“, poručio je Stoltenberg i dodao da će o tome i lično razgovarati sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom na marginama Sigurnosne konferencije u Minhenu.

Zasjedanju ministara u sjedištu NATO-a u Briselu prvi put u svojstvu zvanice učestvuje i Makedonija, a na dnevnom redu će biti i analiza stanja u vezi s misijama te organizacije u Afganistanu, Iraku i Kosovu.