Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt ruskog opozicionara

Supruga Alekseja Navaljnog objavila fotografija s kćerkom, poruka je potresla mnoge

julia navaljni
Foto: X
Julia Navaljni

Navaljnaja je obećala da će nastaviti posao svog supruga i okrivila je predsjednika Vladimira Putina za njegovu smrt, optužbu koju je Kremlj ljutito odbacio

Supruga Alekseja Navaljnog, Julija, izjavila je u četvrtak da su ona i njena ćerka Daša skupa i da tješe jedna drugu nakon iznenadne smrti opozicionog političara prošle sedmice u ruskoj kažneničkoj koloniji.

Julija Navaljnaja objavila je fotografiju na društvenoj mreži X na kojoj se vide ona i Daša, zbijene jedna uz drugu – Julija gleda u kameru sa rukom na ustima, a Daša umotana u crni kaput i tužno gleda prema gore.

– Draga moja djevojko, doletjela sam da te zagrlim i podržim, a ti sjediš i podržavaš me. Tako jaka, hrabra i otporna. Sigurno ćemo izaći na kraj sa svime, draga moja. Tako je dobro što si uz mene. Volim te – napisala je.

Nije bilo jasno gdje i kada je slika snimljena. Navaljnaja (47), bila je u Minhenu prošle sedmice kada je saznala za smrt svog supruga, najpoznatijeg ruskog opozicionog čelnika na Zapadu.

Daša, njihovo starije dijete, student je na Univerzitetu Stanford u Sjedinjenim Državama.

Navaljnaja je obećala da će nastaviti posao svog supruga i okrivila je predsjednika Vladimira Putina za njegovu smrt, optužbu koju je Kremlj ljutito odbacio.

Putin nije javno komentirao smrt Navaljnog, koji je služio kaznu ukupno više od 30 godina po nizu optužbi, uključujući prevaru i ekstremizam, za koje je kazao da su izmišljene kako bi ga ušutkali.

Kremlj je saopćio da nije umiješan u njegovu smrt, čije se okolnosti istražuju, prenosi Reuters.