Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija ipak zatražila detalje

Supruga brutalno pretučenog turiste u Baškoj Vodi: To je zbog tetovaže

turista1 (1)

Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u srijedu oko 19 sati na ljetovanju u Baškoj Vodi, jučer se s porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linza, piše Jutarnji list.

Priča o događaju s makarske rivijere odjeknula je i u susjednim zemljama, a sa Sašom su, kako je za Jutarnji potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

– Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u srijedu na večer, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu “to nije bitno, to nas ne zanima”. Nakon što je priča u petak objavljena u Jutarnjem listu, zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene – potvrdila je Manuela.

U policiji je istraga o slučaju još u toku te tragaju za trojicom napadača. Posao bi im trebale olakšati snimke s videonadzora iz obližnje mjenjačnice koje su snimile mučni trenutak.

Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice. Na pola puta dobio je udarac u stražnji dio glave. U padu na tlo uslijedio je udarac nogom u glavu i cipelarenje. Trojac se dao u bijeg, a Saša je ostao ležati s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po tijelu.

Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni riječ, a ni s kime nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica prije toga. Upravo zato on i supruga su uvjereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog nogometnog kluba Crvena zvezda na njegovu ramenu te pravoslavni krst na listu desne noge.

– Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj ladici. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga, radit će to i dalje – kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gdje je posjećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s porodicom živi od svoje 2. godine.

Jurišić: Nemamo problem sa Srbima

Ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor baškovoškog TZ-a, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

– Međutim, siguran sam da se radi o izoliranom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti bez obzira na vjeru, narodnost ili bilo kakvu različitost. Pa mi imamo goste iz Srbije koji oduvijek dolaze. Sjećam se prvog Prvomajskog uranka nakon Domovinskog rata. Bilo je to oko 2000. godine. Iza pozornice je sjedila sada penzionisana direktorica beogradske Politike i njen suprug, ministar privrede u Vladi bivše Jugoslavije, pa smo se našalili kako bi mogli pozdraviti okupljene s bine. Imamo članove TZ-a i iznajmljivače iz Beograda, imamo turiste iz Srbije i raznih drugih zemalja i nikad nije bilo problema. A eksces se, nažalost, može dogoditi bilo gdje i to je posao za policiju – kaže Jurišić.