Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svetozar Marović mora odmah u zatvor

svetozar marovic

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru odbio je kao neosnovan zahtjev Svetozara Marovića da mu zbog bolesti bude odloženo izvršenje zatvorske kazne i naložio mu da se odmah javi u spuški zatvor, jer će u suprotnom biti prinudno priveden.

U rješenju sudije Branka Vučkovića navodi se da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu, kao i da je u zatvoru u Spužu moguće medicinski zbrinuti njegove bolesti i posljedične zdravstvene tegobe.

Ovakvu odluku sudija je donio na osnovu mišljenja sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Vučković je naložio Maroviću da se u spuški zatvor javi odmah po prijemu rješenja i zaprijetio mu prinudnim privođenjem.

Marović je prošle godine osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi pošto se nagodio sa tužilaštvom da plati 100.000 eura u humanitarne svrhe i državi uplati 1,1 milion eura. U periodu od 2003. do 2006. Marović je bio predsjednik tadašnje SiCG, a član je DPS-a Mile Đukanovića.

Zbog malverzacija u Budvi osuđen je i Marovićev sin Miloš, koji je nagodbom sa tužilaštvom kažnjen jednogodišnjom zatvorskom kaznom, uz obavezu da državi plati 380.000 eura.

Obojica traže odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog zdravstvenih problema.

Marovićev sin, koji je u međuvremenu dobio državljanstvo Srbije, tražio je da kaznu zatvora izdržava u toj zemlji.

Ministarstvo pravde je u više navrata saopštilo da Marovići moraju kaznu izdržati u Crnoj Gori.

U aferama koje su godinama potresale Budvu, osuđena su dvojica predsjednika te opštine, potpredsjednik gradske vlasti i brat Svetozara Marovića, Dragan, kao i grupa lokalnih funkcionera i privrednika.