Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Hrvatskoj: Dječak upao u jamu punu vode i utopio se

Karlovac, 01.02.2016 – Djecak star godinu i pol je nakon pada u otvor sterne kraj kuce preminuo

Dječak u dobi od godinu i pol dana upao je u jamu napunjenu vodom i preminuo. Strašna tragedija dogodila se u ponedjeljak poslijepodne u mjestu Gorinci kod Generalskog Stola.

Dječak je s majkom i ocem te nekoliko godina starijim bratom živio u župnom dvoru kod mjesnog svećenika don Željka Kutena, preko puta crkve Svetog Jurja u istoimenoj župi kojom svećenik upravlja.

Policajci su dojavu da je beživotno tijelo djeteta dovezeno u Dom zdravlja u Generalskom Stolu dobili u 13.38 sati. Prije toga u Gorincima se odvijala prava drama.

Dječačić se igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, odnosno na betonskoj podlozi naslonjenoj na kuću. Dva metra od objekta nalazi se rupa u koju je mališan upao, teško je reći radi li se o cisterni ili o septičkoj jami. Bila je poklopljena običnim daskama, a na njima je vjerovatno bio kamen. Što se dogodilo s tim improviziranim poklopcem i na koji je način dijete upalo u jamu, utvrdit će se istragom.

Poznato je samo da ga je majka uz pomoć svećenika izvukla i odvezla u Dom zdravlja. Dijete je bilo pothlađeno i bez svijesti. Uz sve napore ljekara, malenome nije bilo spasa.

Spoznaja da je dijete preminulo toliko je šokirala svećenika da se onesvijestio pa je i njemu pružena pomoć.