Hrvatska

Troje djece koje je otac bacio s balkona otpušteno iz bolnice

pag

Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka

Troje djece iz Paga koja su se liječila u zadarskoj bolnici otpuštena su u ponedjeljak iz bolnice, a četvrto, koje je bilo najteže povrijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb, bit će otpušteno do petka.

“Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. februara bacio s balkona porodične kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja”, prenosi Hina saopćenje zadarske bolnice.

“Djeca su tokom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi”, dodaje se.

“Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka,” rekao je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

“Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku i sistem socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu”, priopćilo je Ministarstvo na upit može li potvrditi informaciju koju je u ponedjeljak objavio Radio Zadar da će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe.

U ponedjeljak je Upravno vijeće većinom glasova razriješilo ravnateljicu zadarskoga Centra za socijalnu skrb Vesnu Burčul zbog propusta u radu toga Centra uočenih u upravnom nadzoru nakon porodičnog zločina na Pagu.