Globus

testovi negativni?!

Trudnica sa simptomima korone porodila se u Nišu, beba umrla

21/07/2020

Mediji navode i da pomenuta žena ima zapaljenje oba plućna krila, kao i da je sve vrijeme bila negativna na testovima za koronavirus

Trudnica (27) iz doljevačkog sela Orljane, koja je bila u teškom stanju i sa simptomima koronavirusa, porodila se jučer u Kliničkom centru u Nišu, a kako prenose mediji, novorođenče je preminulo. Iako su mediji najprije prenijeli da je trudnica bila zaražena koronavirusom, ona je na testovima sve vrijeme bila negativna.

“Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim mjerama, novorođenče je preminulo”, rekla je za medije direktorica Klinike za dječiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Kako prenosi portal Blic.rs, trudnica je porođena carskim rezom, ali je novorođeni dječak preminuo ubrzo nakon porođaja. Ona je nakon porođaja ponovo vraćena na respirator i trenutno je stabilno.

“Konzilijum ljekara je donio odluku da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom u 10.30 sati, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo. Rodila je dječaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga imao je pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mjera reanimacije ljekari nisu uspjeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 sati”, rekla je za Blic.rs direktorica Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš.

Mediji navode i da pomenuta žena ima zapaljenje oba plućna krila, kao i da je sve vrijeme bila negativna na testovima za koronavirus.

“Serološki i PCR testovisu bili negativni, ali je njeno teško opšte stanje usmjerilo lekare ka sumnji na kovid. Ona ima obostrano zapaljenje pluća i od strane infektologa je usmjerena bila ka kovid centru zbog kliničke slike i opšteg teškog stanja”, kazala je direktorica Klinike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.