Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turkinja ne žali što je ubila muža koji ju je godinama zlostavljao

turkinja1

Çilem Doğan iz Turske preko noći se pretvorila u zvijezdu društvenih mreža nakon što je pred kamerama izjavila da ne žali što je ubila nasilnog supruga.

Ova 28-godišnjakinja pozirala je za kamere dok su je policajci vodili u zatvor zbog ubistva 33-godišnjeg supruga Hasana Karabuluta, a posebnu je pažnju privukla majica s natpisom: “Draga prošlosti, hvala ti na lekcijama. Draga budućnosti, spremna sam”.

Istražitelji su novinarima otkrili da je Karabulut godinama zlostavljao suprugu zbog čega ga je bila prisiljena nekoliko puta prijaviti policiji.

Jednog joj je jutra rekao da spakuje torbe jer je namjerava odvesti u Antaliju gdje će raditi kao prostitutka. Nakon što mu je rekla da to ne želi, napao ju je.

“Kad sam se usprotivila, istukao me. Gurnuo me na krevet i tad mi je na pamet pao pištolj ispod jastuka. Uzela sam ga i nekoliko puta ispalila. Tad sam uzela kći i pobjegla iz kuće”, rekla je policiji i dodala da je suprug postao nasilan već mjesec dana nakon vjenčanja.

https://www.youtube.com/watch?v=MOPyfr957Bc

I ranije ju je znao prisiljavati na prostituciju, a jednom ju je prilikom zatočio sve dok mu njena majka nije zaprijetila da će ga prijaviti policiji.

Već tada ga je namjeravala ostaviti, ali saznala je da je trudna pa je odlučila ostati. Međutim, napadi nisu prestajali ni tokom trudnoće.

Zaprijetila mu je razvodom, ali tada joj je zaprijetio da će nauditi njenoj porodici.

Nakon hapšenja istražiteljima je rekla: “Moraju li žene uvijek biti te koje poginu? Neka umru i neki muškarci. Ubila sam ga zbog svoje časti”.

Priča o Dogan brzo se proširila društvenim mrežama i medijima diljem svijeta, a žene iz svih krajeva daju podršku žrtvi porodičnog nasilja.

Mnogi pišu da je Dogan imala svako pravo braniti se, da nije usamljena i da su ponosni na nju.