Globus

indija

U eksplozijama u tvornici vatrometa poginulo najmanje 19 osoba (FOTO)

13/02/2021

Mnoge ilegalne fabrike bave se proizvodnjom vatrometa koji je kod njih mnogo jeftiniji nego u fabrikama koje su registrovane za ovu proizvodnju

U nekoliko eksplozija u privatnoj fabrici vatrometa na jugu Indije smrtno je stradalo najmanje 19 radnika, a 30 ih je povrijeđeno, saopćeno je iz policije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zvaničnici su naveli da je požar izbio nakon eksplozije u petak u tvornici vatrometa u gradu Virudhunagar, u državi Tamil Nadu.

Napominjući da se broj smrtno stradalih povećao na 19, jer su nakon požara pronađena tijela još osam osoba, zvaničnici su kazali da je hospitalizirano najmanje 30 osoba.

Proizvodnjom vatrometa bavi se veliki broj fabrika u Indiji, gdje se vatromet često koristi na festivalima i vjenčanjima.

Mnoge ilegalne fabrike bave se proizvodnjom vatrometa koji je kod njih mnogo jeftiniji nego u fabrikama koje su registrovane za ovu proizvodnju.

Područje gdje se dogodila eksplozija nalazi se 520 kilometara južno od Chennaija, glavnog grada savezne države Tamil Nadu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.