Užas u Francuskoj

U Parizu brutalno ubijena djevojčica, tijelo našli u koferu na ulici

djevojcica pariz ubijena

Otac je na snimkama vidio svoju djevojčicu kako nepoznatoj ženi pomaže nositi kofer do automobila, a kasnije je u tom koferu nađeno njeno tijelo

U Parizu je ubijena 12-godišnja djevojčica, prenosi SkyNews.

Kako pišu, njeno tijelo je nađeno u koferu u noći s petka na subotu. Lice joj je bilo oblijepljeno trakom i imala je nekoliko posjekotina na vratu. Francuska televizija BFMT piše da joj je prerezan vrat. Šest osoba je privedeno, dodaju, no za neke novinari ne znaju koja je tačno njihova povezanost s ubistvom, prenosi Index.

Njen se otac zabrinuo nakon što u petak nije stigla kući iz škole i dok je sam pokrenuo potragu, majka je prijavila nestanak lokalnoj policijskoj stanici.

Detektivi su brzo pokrenuli istragu nakon što su u podrumu porodične kuće otkriveni tragovi otmice.

Otac je na snimkama vidio svoju djevojčicu kako nepoznatoj ženi pomaže nositi kofer do automobila, a kasnije je u tom koferu nađeno njeno tijelo. Žena je, sudeći po snimkama, djevojčicu zamolila za pomoć zbog teškog kofera.

Kako piše BFMTV, među šestero privedenih su muškarac koji je otkrio kofer s tijelom te žena koja se vidi na snimci. Policija vjeruje da muškarac koji je našao kofer na ulici nema nikakve veze s ubistvom, no prvo žele sve provjeriti.