Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Parizu poginula osoba porijeklom sa Balkana

pariz-ulice

U terorističkim napadima u parizu poginula je osoba belgijskog državljanstva, ali porijeklom sa Balkana. Riječ je o Milku Joziću.

“Tražim brata, Milka. Nismo se od petka čuli s njime”, kazao je za Večernji list danas oko 15 sati Patrice Jozić iz belgijskog grada Liège.

Patrice je, kao i brat, rođen u Belgiji i belgijski je državljanin, ali hrvatskog je porijekla. Porodica Jozić je dva sata kasnije primila potvrdu onog što su slutili – 47-godišnji Milko stradao je sa svojom partnericom u Parizu.

milko jozic

Do tog trenutka, Milkova fotografija preplavila je društvene mreže preko kojih su porodice tražile svoje najmilije. Milko se prije četiri mjeseca odselio iz Belgije u Pariz i živio je u ulici gdje se nalazi dvorana Bataclan.

Od petka navečer bezuspješno ga je pokušavala kontaktirati kćerka Laureline. Kako se nije javljao, prijatelji su mu ujutro, nakon pokolja, pokucali na vrata. Bez odgovora. Milko je trebao danas na put. Nije otišao. Njegova partnerica nije došla na posao.

“Strašno je ne znati. Niko nam ništa ne govori”, apelirala je Laureline.

Potvrda da je stradao donijela je bol, ali i neku vrstu olakšanja.

Bivša supruga i majka njegovog djeteta, s kojom je ostao u prijateljskim odnosima, zahvalila je svima za riječi podrške i apelirala: A sada, proslavimo Milkov život!