Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sačekuši ranjen vlasnik desničarskih portala “Dnevno”

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je, najvjerovatnije u dobro planiranoj sačekuši, u ponedjeljak navečer ranio sredovječnog muškarca u nogu.

Jutarnji list doznaje da je pogođen Michael Ljubas, poduzetnik koji je, između ostalog, vlasnik portala Dnevno.hr.

Do pucnjave je došlo oko 18:50 sati na Ininoj benzinskoj stanici na Selskoj cesti u Zagrebu.

Na mjesto nesreće odmah je pristigla Hitna pomoć, ali i policija​. Iz PU zagrebačke ističu da je policijski uviđaj u toku i da intenzivno tragaju za naoružanim muškarcem.

Navodno u zločinu počinitelj nije bio sam. Svjedoci kažu da je imao najmanje još jednog pomagača. Istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera, kako na benzinskoj stanici tako i na okolnim zgradama.

Počinitelju u bijegu pomaže magla koja je prekrila glavni grad Hrvatske.

Kontraverzni biznismen

Ljubas je kontraverzni tajkun koji, između ostalog, zarađuje veličajući budalaštine ekstremne desnice, kako hrvatske, tako i srpske. Primjera radi na svojoj domeni .hr veličao je ustaški poklič Joea Šiminuća na Maksimiru, dok je o istom ispadu njegov portal pod domenom .rs imao verziju koja “prija” sprskim desničarima.

simunic dnevno

U martu prošle godine Index.hr je objavio veliku priču o zagrebačkom Elektroprometu koji je nekada bio respektabilna firma. Zapošljavao je više od 300 ljudi i raspolagao nekretninama vrijednim stotinjak milijuna kuna. Državi je danas Elektropromet dužan više od 20 miliona kuna, a ukupni dug firme prelazi 128 miliona kuna, zbog čega je u junu 2013. godine zatražena predstečajna nagodba. Bivši radnici Elektroprometa za uništavanje firme krive upravo Michaela Ljubasa.