Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nigerija

U seriji bombaških napada koje su izvele žene ubijeno najmanje 18 ljudi

Foto: X

Država Borno je epicentar 15-godišnjeg islamističke pobune u kojoj je život izgubilo više hiljada ljudi, a milioni su pobjegli u izbjeglištvo

Najmanje 18 osoba je ubijeno, a još 30 je povrijeđeno u seriji samoubilačkih bombaških napada za koje se pretpostavlja da su izvršile izvršile žene u državi Borno na sjeveroistoku Nigerije, izjavio je danas direktor lokalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama.

Država Borno je epicentar 15-godišnjeg islamističke pobune u kojoj je život izgubilo više hiljada ljudi, a milioni su pobjegli u izbjeglištvo, prenosi Reuters.

Iako je nigerijska vojska oslabila pobunjenički pokret, teroristi i dalje izvode smrtonosne napade protiv civila i bezbjednosnih struktura.

Barkindo Saidu, direktor Agencije za upravljanje vanrednim situacijama savezne države Borno, izjavio je da su žene bombaši samoubice izvršile napade na svadbenu povorku, na okupljene na sahrani, kao i da su napale bolnicu u gradu Gvoza gdje je stradalo nekoliko ljudi.

Saidu je rekao da među 18 poginulih ima djece, odraslih osoba i trudnica, kao i da za sada niko nije preuzeo odgovornost za ove napade.