U Srbiji pronađen mrtav njemački špijun?

NEBOJSA STEFANOVIC

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će podatke o preminulom njemačkom državljaninu u Borči, za kojega mediji špekuliraju da je špijun, biti priopćeno “ako to bude u interesu Republike Srbije”.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da je u Borči nađeno beživotno tijelo njemačkog državljanina i da se za sada pretpostavlja da je riječ o prirodnoj smrti, javlja Tanjug.

“Za sada nema indicija da je riječ o nasilnoj smrti, pretpostavljamo da se radi o prirodnoj smrti. Obdukcija će dati više informacija o tome”, rekao je Stefanović.

On je dodao da će sve informacije i podaci koji su nađeni u stanu njemačkog državljanina biti analizirane u suradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom.

“Nakon toga ćemo, ako bude u interesu Republike Srbije, moći dati više informacija”, rekao je ministar Stefanović.

Prema pisanju medija riječ je o Thomasu Lederstateru, rođenom 1966., u čijem stanu u Borču su nađene mape s fotografijama, dokumentima i detaljnim opisima svih terorističkih napada u posljednjih 15 godina u svijetu, nekoliko laptopa, tableta, više od 15 bankovnih kartica, više njemačkih i srpskih pasoša s različitim imenima, kao i 100 SIM kartica.