Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio suprugu, pa otišao u drugu kuću i sebi zabio nož u vrat

ubistvo samoubistvo srbija (1)

Na porodičnom imanju u selu Cvetojevac kod Kragujevca u Srbiji pronađena su beživotna tijela supružnika Milosava (69) i Ljiljane (67) Živković. Riječ je o ubistvu i samoubistvu koje se dogodilo prošle noći.

Kako se pretpostavlja, Milosav je Ljiljanu ubio udarcima čekićem, zaključao je u kući, a zatim otišao u drugu kuću gdje je presudio sebi zabivši kuhinjski nož u vrat, piše Blic.

Tijela su pronašli rođaci i prve komšije jutros oko 6.30 sati. Niko ne može da pretpostavi zašto je Milosav ubio suprugu Ljiljanu i presudio sebi.

Nastradala Ljiljana trebala je jutros da otputuje sa svojom rođakom na Zlatibor, ali se nije pojavila u dogovoreno vrijeme.

ubistvo samoubistvo srbija (2)

Foto: Blic

„Otišli smo do njihove kuće da vidimo šta je sa Ljiljanom. Dozivali smo nju i Mileta, ali niko se nije javljao. Obje kuće su bile zaključane. Pogledali smo kroz prozor i vidjeli Miletove noge. Odmah smo znali da je nešto krenulo po zlu“, priča Slobodan Vukajlović, jedan od rođaka i prvi komšija.

Slobodan je odmah pozvao sinove preminulih supružnika koji žive u selu Žirovnica. Kada je mlađi sin Miloš došao, razbio je staklo na vratima kako bi otključao kuću i ušao. Vidio je beživotno tijelo svog oca i odmah pozvao policiju.

„Vidio sam okrvavljeni čekić prislonjen uz kuću. Pored Milosava su u utičnici bile i neke žice, koje je vjerovatno pripremio za samoubistvo ako ne uspije da se ubije nožem“, priča Vukajlović.

Mještani kažu da je Milosav ranije mnogo pio i tada bi pravio probleme, ali da je u zadnjih godinu dana prestao da pije. Iako niko nije mogao da nasluti kakva će se tragedija desiti u kući Živkovića, prijatelji kažu da se Milosav u posljednjih mjesec dana ponašao čudno. „Ni sa kim nije htio da priča, samo je ćutao“, kažu komšije.

„Ranije je bio mnogo problematičan i nasilan kad se napije. Znao je da priča kako će da pobije cijelo selo, pretio je puškom. Policija mu je oduzela i pušku i pištolj. Nekoliko puta je prebio svoju taštu i pričao je da će da je ubije i raskomada motornom testerom. Oslabio je sa živcima u posljednje vrijeme“, pričaju mještani sela Cvetojevac.

„Ljiljana se radovala odlasku na Zlatibor. Došla je uveče kod mene da joj dam neku torbu. Žurila je, ispričala mi je da joj je Mile rekao da ga neće naći živog ako ode na Zlatibor“, priča jedna mještanka.