Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio učiteljicu zbog toga što je bila trudna s drugim (FOTO)

669588_brankica-tosic-i-verenik190915foto-facebook-8_ff

Brankica Tošić (49), koju je nožem u dvorištu osnovne škole u Petrovcu na Mlavi ubio suprug Vladica (51), bila je trudna sa novim izabranikom svog života Draganom Ivanovićem (45) iz Kovina.

– Bila je trudna dva mjeseca. Vladica je sigurno saznao za to. Zato ju je i ubio. Nožem u vrat, a zatim u stomak… Ubio je sve moje – kroz suze, priča Ivanović za Blic.

Kaže, samo je želio da se nekome izjada…

Izašla je da me isprati. Zagrlila me je. Rekla mi je kako me voli, kako voli našu bebu. Rukom je pomazila stomak. To je posljednja slika koje se sjećam

– Policija me je zvala u petak. Tako sam čuo da je mrtva. A dan prije toga smo svi bili u policiji jer je Vladica inscenirao da je prethodnu noć neko pucao u njegovom dvorištu. Našao je i čahuru. Priveli su mene, Brankicu, njihovog sina Marka… Vladici su uzeli oružje koje je imao u kući, ali nijedno nije odgovaralo čahuri. Onda se Brankica sjetila da su u kući imali tri pištolja, koje su im komšije ostavile na čuvanje. I čahura je odgovarala jednom pištolju. Tada je Vladica i priznao da je pucao, da me je lažno optužio… I nas su pustili. Ali pustili su i njega… To veče sam rekao inspektoru da će Vladica ubiti Brankicu za dan-dva… Ali inspektor mi je rekao: “Neće. On je miran čovjek” – priča Ivanović.

Brankica je imala, kaže, tužan, težak život.

– Bila je jedinica u sirotinjskoj porodici u Ždrelu. Otac, psihijatrijski bolesnik, tukao je i nju i majku. Zato je učila, da postane učiteljica, da se spasi od oca. Zato se i udala za Vladicu. Ali se situacija ponovila. Tukao ju je Vladica, polomio joj je ruku na tri mjesta – priča Ivanović.

Onda se za nesretnu ženu javio zračak nade.

– Upoznali smo se prošle godine u Kovinu. Ja sam taksista. I počeli smo da se družimo. Ona je još bila u braku. U junu je ostavila muža, predala papire za razvod. Tada smo počeli vezu. Iznajmila je stan, ostala trudna. Bili smo presretni. Planirali smo da još malo radi, uzme trudničko i preseli se kod mene u Kovin – priča Ivanović.

Kod Brankice je posljednji put prenoćio noć uoči ubistva.

ubica vladica

Vladica Tošić godinama maltretirao suprugu i sina (Foto: Blic)

– Izašla je da me isprati. Zagrlila me je. Rekla mi je kako me voli, kako voli našu bebu. Rukom je pomazila stomak. To je posljednja slika koje se sjećam – priča Ivanović. On je siguran da bi Brankica bila živa da su policija i tužilaštvo reagovali drugačije.

– Da su mu odredili pritvor, ne bi se ovo desilo. Ali njega tamo svi znaju, on je sekretar u FK, i to je problem u malim mjestima. Nasilnicu su zaštićeni jer su poznati u gradu, a žene trpe i na kraju stradaju. Posle svi okreću glavu od krivice i odgovornosti – kaže Ivanović.