Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Morozovsk

Ukrajinci izveli masovni udar na aerodrom u Rusiji, izbrojano više od 60 eskplozija

aerodrom
Foto: Screenshot/X

Vojni aerodrom smješten je 3 kilometra jugozapadno od grada Morozovska. Na aerodromu su stracionirani borbeni avioni Su-24, Su-24M i Su-34

Uajinici su tokom noći dronovima napali vojni aerodrom Morozovsk u ruskoj Rostovskoj oblasti. Svjedoci su uočili brojne dronove na nebu i izbrojali više od 60 eksplozija, javlja Ukrajinska Pravda. Nakon napada niz okruga je ostao bez struje.

Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, potvrdio je da se dogodio “napad velikih razmjera” u okrugu Morozovsk. Saopćio je da su ruske protuzračne snage uništile više od 40 ciljeva. Potvrdio je kako je u napadu oštećena trafostanica i da je u toku saniranje štete.

Vojni aerodrom smješten je 3 kilometra jugozapadno od grada Morozovska. Na aerodromu su stracionirani borbeni avioni Su-24, Su-24M i Su-34.

Ukrajinci su već u prosincu pokušali bespilotnim letjelicama napasti taj aerodrom, gdje su stacionirani avioni koji djeluju na ratištu u Ukrajini.

Na društvenim mrežama pojavio se niz snimki koje prikazuju pokušaje Rusa da obore ukrajinske dronove. Uprkos tome, čini se da su najmanje dva drona pogodila neki od ciljeva na tlu, nakon čega su uslijedile eksplozije.