Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimljeno dronom

Ukrajinci objavili snimku iz Mariupolja, iz zasjede uništavaju ruski konvoj

New Project (58)

Video, snimljen dronom, prikazuje konvoj od šest vozila koji se kreće južno duž Avenije metalurga u Mariupolju

Snimka koju je u ponedjeljak objavila jedinica Azov prikazuje ukrajinske snage u Mariupolju kako iz zasjede uništavaju ruski vojni konvoj. CNN je geolocirao i provjerio autentičnost videa, ali nije jasno kada je došlo do zasjede.

Bataljon Azov je jedinica koja je započela kao ultranacionalistička milicija, ali se od tada integrirala u ukrajinske oružane snage.

Video, snimljen dronom, prikazuje konvoj od šest vozila koji se kreće južno duž Avenije metalurga u Mariupolju. Konvoj skreće s ceste i izlazi na trotoar neposredno ispred kafića Ararat. Potom se vidi najmanje devet ukrajinskih vojnika kako pužu prema konvoju, koji se prestao kretati. Video se zatim presijeca na vojnike koji pucaju u smjeru konvoja.

Zatim se prelazi na drugu scenu u kojoj su zapaljena najmanje tri od šest vozila. “Z”, simbol ruske invazije, može se vidjeti na najmanje dva vozila.

CNN nije želio emitovati dio snimka na kojem se vidi kako ukrajinski marinac preko zida baca bombu na stražnji dio crvenog kombija u Mariupolju.

Međutim, jedan od dva ruska vojnika, skrivena ispod vozila, bombu je bacio prema svojim kolegama koji ležali ranjeni pored kombija.