stanje na ratištima

Ukrajinska vojska: Rusi su pokušali zauzeti Mariuopolj, ali nisu uspjeli

mariuopolj tw

Ukrajinci tvrde da su uništili ruski tenk, četiri oklopna vozila i šest drugih vozila, baš kao i ruski artiljerijski sistem, objavila je ukrajinska vojska

Ukrajinska vojska objavila je novi izvještaj o ruskoj invaziji. Ukrajinci navode da ruske snage nastavljaju projektilima i bombama napadati vojne i civilne ciljeve u regijama Harkiv, Donjeck i Zaporižje.

Ukrajinci pišu kako ruske snage nastavljaju jačati artiljerijske jedinice, optimizirati postojeće zapovjedne sustave te obavještajnu i medicinsku podršku u blizini istočne granice Ukrajine. Na sjeveroistoku Ukrajine, u Slobožanskiju, ruske snage provode izviđanja mogućim mjesta napada, objavili su Ukrajinci.

Nastavlja se i djelimična blokada grada Harkiva, koji je pod neprestanim granatiranjem. Što se tiče Donjecka u istočnoj Ukrajini, ruske snage bore se s ukrajinskima u okruzima Slavjansk, Popasna i Kurakovo. Pokušali su zauzeti grad Mariupolj, ali neuspješno, objavila je ukrajinska vojska.

Ukrajinci tvrde da su uništili ruski tenk, četiri oklopna vozila i šest drugih vozila, baš kao i ruski artiljerijski sistem, objavila je ukrajinska vojska.

Ove tvrdnje nisu nezavisno provjerene.