Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imaju 67.000 radnika

United Airlines prva američka aviokompanija koja zahtijeva od zaposlenih da se vakcinišu

united airlines (1)

United Airines od juna zahtijeva od novih radnika da pokažu dokaz o vakcinaciji, a kao podsticaj ova kompanija daje dodatni dan odmora radnicima koji se vakcinišu do 20. septembra.

Jedna od najvećih američkih aviokompanija United Airlines postaje prva velika aviokompanija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koja zahtijeva od zaposlenih da se vakcinišu protiv COVID-19, najavljeno je u petak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izvršni direktor Scott Kirby i predsjednik ove kompanije Brett Hart obavijestili su 67.000 radnika da moraju biti potpuno vakcinisani pet sedmica nakon što Uprava za hranu i lijekove odobri vakcine ili do 25. oktobra. U SAD-u su vakcine odobrene samo za hitnu upotrebu.

“Činjenice su kristalno jasne – svi su sigurniji kad su svi vakcinisani”, naveli su Kirby i Hart.

Dodali su da su članovima porodica radnika United Airlinesa koji su umrli od COVID-19 u posljednjih 16 mjeseci poslali desetine pisama saučešća, i da su odlučni da urade sve što mogu kako bi spriječili da se to i dalje dešava,

United Airines od juna zahtijeva od novih radnika da pokažu dokaz o vakcinaciji, a kao podsticaj ova kompanija daje dodatni dan odmora radnicima koji se vakcinišu do 20. septembra.

Oni koji ne pokažu dokaz o vakcinaciji moraće napustiti kompaniju, a najavljeno je da je moguće da budu odobreni izuzeci iz zdravstvenih ili vjerskih razloga.

S obzirom na to da se brojevi slučajeve delta varijante COVID-19 povećavaju širom SAD-a, sve veći broj američkih kompanija sada zahtijeva od dijela ili svih radnika da se vakcinišu. Između ostalih to su novi uslovi kompanija Google, Facebook, Disney, Walmart i Netflix.