Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olujno nevrijeme

Veliko nevrijeme u Crnoj Gori, ima i mrtvih

nevrijeme u crnoj gori
FOTO: Podgorićki Vremeplov/Instagram

Zbog nevremena je u više gradova došlo do problema elektro mreži, javlja RTCG i dodaje da se u Skadarskom jezeru prevrnuo brod u kojem je bilo dvoje stranih državljana, no oni su spašeni

Nevrijeme koje je jučer i danas poharalo Hrvatsku, Srbiju i BiH stiglo je i u Crnu Goru, gdje su poginule dvije osobe.

AntenaM javlja da je na gradilištu u Čanju poginuo jedan radnik kada se tokom nevremena na njega srušio kran, a jedna je osoba stradala od udara groma na Luštici.

Snažno nevrijeme s obilnim padavinama, vjetrom i grmljavinom jutros je zahvatilo Crnu Goru. Udari vjetra su u nekim trenucima bili i do 200 kilometara na sat, javlja Antena M. U Baru je vjetar čupao dijelove drveća, oštećeni su automobili i plovila u marini.

Srušile se tri dizalice

U luci su se uslijed olujnog nevremena srušile tri dizalice koje su polomile pretovarne mostove. i Herceg Novi, Bar, Sutomore, Bečiće, Petrovac, Ulcinj, javlja Adria TV.

U Podgorici su poplavljene ulice, a vjetar je rušio i stabla. Iz policije upozoravaju da se ne kreće na put bez potrebne opreme, kao i da zbog nevremena može doći do otežanog saobraćaja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju.

Podgorički vremeplov je na Instagramu objavio snimke i fotografije na kojima se vidi poplava na ulicama Nikšića.

Zbog nevremena je u više gradova došlo do problema elektro mreži, javlja RTCG i dodaje da se u Skadarskom jezeru prevrnuo brod u kojem je bilo dvoje stranih državljana, no oni su spašeni.

Prema meteorološkim kartama, oluja se pomiče prema sjeveru, zahvatit će dio Kosova i prijeći u Srbiju.