Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Ako ne riješimo pitanje granica s Hrvatskom slijedi arbitraža

vucic beograd

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada kako će u Beogradu i Zagrebu postojati raspoloženje za dogovor o spornim pitanjima u vezi s granicom između dvije države, a ako do toga ipak ne dođe dvije strane će se, vjeruje, dogovoriti da se to pitanje riješi na arbitraži, javlja Tanjug.

“Nadam se da ćemo sa Zagrebom to riješiti u dobroj vjeri, i mislim da će za to postojati dobra volja i u Beogradu i Zagrebu. Ako ne, mislim da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu”, poručio je premijer novinarima u Krupnju odgovarajući na pitanje jeli i Srbija može biti u sporu s Hrvatima i Slovencima imajući u vidu dio zajedničke granice.

Precizirao je kako Srbija ima spor oko granice samo s Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradska ade, kako se to obično pojednostavi, i izrazio uvjerenje kako se dijalogom i ozbiljnim razgovorom može naći rješenje.

Primijetio je, međutim, kako ne mogu neke zemlje u svojim političko-pravnim sukobima oko granica, koje imaju najmanje s pet zemalja, koristiti pet različitih principa.

“Dajte koristiti bar jedan pa da znamo što mislite”, poručio je premijer.

On je rekao kako se u sporu sa Slovenijom i BiH ne mogu koristiti dva principa, “sa CG treći, a sa Srbijom ćete četvrti”.