Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: EU me prevarila, rekli su da platforma neće biti u Skupštini Kosova

aleksandar vucic

“Mislio sam da bezborazuluku i bezobzirnosti nema kraja dok nisam video platformu”, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga je Evropska unija prevarila, jer je obećala da platforma za pregovore Prištine neće ni doći na red Skupštine Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

Skupština Kosova usvojila je juče platformu koja predviđa reciprično priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica i ukidanje Rezolucije Vijeća bezbednosti UN 1244.

“Bando iz Prištine, idite pa tražite ko će to da vam ispuni, Srbija neće”, naglasio je Vučić u Sremskoj Mitrovici, u kojoj boravi u okviru kampanje “Budućnost Srbije – Aleksandar Vučić”.

On je naveo da je Priština sa svojim zapadnim partnerima željela da unizi Srbiju, ponovivši da je Srbija za kompromis, ali da neće dozvoliti nikom da je unizi.

“Mislio sam da bezborazuluku i bezobzirnosti nema kraja dok nisam video platformu”, kazao je Vučić.

Govoreći o platformi Prištine, on je naveo da je visokoj predstavnici Federici Mogherini još prije pola godine rekao da bi tako nešto bilo katastrofa za Srbiju i cijeli Balkan.

“Obećano mi je da se ona neće ni naći na dnevnom redu kosovske Skupštine, a kamoli da bude izglasana. Prevarili su me, a još više sebe”, rekao je Vučić.