Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intervju za b92

Vučić: Ja odlični razumijem šta je Amerika i kakva je sila

vucic (1)
Aleksandar Vučić / FOTO: B92 / Screenshot

Na tvrdnju novinara da su SAD oformile grupe za Kosovo i Republiku Srpsku, te pitanje je zabrinut zbog toga, rekao je da mu nije jasno zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u intervjuu za B92 da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom te da je uvjeren da će uspjeti da ih popravlja.

Vučić je za TVB92, na pitanje da li skorašnja zvanična posjeta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića Srbiji znači i poboljšanje odnosa sa Crnom Gorom, odgovorio:

– Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. Ima tu dosta problema, ali vjerujem da ćemo u budućnosti uspjeti da ih popravljamo.

Dotakao se predsjednik Srbije i Kosova, a i entiteta Republika Srpska. Što se Kosova tiče, Vučić je kazao:

– Neću previše o prošlosti, ni o tome koliko nas je bilo ranije, kako smo spali na 11 odsto… Neću da idem kroz loša rješenja od ‘99, ćutanje na naš pogrom. Gdje su se predstavnici države sakrivali ispod stola, pravili se da vezuju pertle, i kada je Priština proglasila sopstvenu nezavisnost, a mi smo u Beogradu ćutali – rekao je Vučić.

Na tvrdnju novinara da su SAD oformile grupe za Kosovo i Republiku Srpsku, te pitanje je zabrinut zbog toga, rekao je da mu nije jasno zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih.

– Niti je Srbija ista iz devedesetih, niti je odnos snaga isti, niti se mi ponašamo tako da potcenjujemo. Ja odlični razumijem šta je Amerika i kakva je sila. Moja obaveza je da čuvam našu zemlju.