Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić kao pokvarena ploča, sad i CAS vrijeđa Srbe

aleksandar vucic siri ruke

Nije Haški sud jedini međunarodni čije presude negira i omalovažava predsjednik srbijanske Vlade Aleksandar Vučić. Vučić je na Twitteru odgovorio na poruku koju je ostavio albanski premijer Edija Rame povodom odluke Sportskog suda (CAS) u Lozani da vrati bodove albanskoj reprezentaciji ocjenom da je riječ o sramnoj i uvredljivoj odluci.

“Evropska pravda po ko zna koji put pretvorila se u svjetsku nepravdu. Oni koji su incident izazvali su nagrađeni, a žrtva je kažnjena”, napisao je Vučić na svom Twitter profilu.

“Odluka suda u Lozani sramota je za prava, pravdu i predstavlja uvredu za sve normalne ljude”, poručio je srpski premijer.

“Ne brini, mi ćemo vas bez drona i bez ičije pomoći pobijediti na terenu u sred Tirane. Do skorog viđenja!”, dodao je Vučić stavivši u svoj twit tag albanskog premijera (@ediramaal) iako ovaj njega nije tagovao u svojoj poruci na Twitteru.

Na utakmici koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minutu došlo je do incidenta kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom “Velike Albanije”, a špekulisalo se da je Ramin brat bio organizator svega. Nakon toga, sprski huligani upali su na teren i tom prilikom fizički nasrnuli na igrače Alabanije.

UEFA je prvobitno registrovala utakmicu s 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila sa minus tri boda zbog utrčavanja huligana na teren.

Nakon toga oba Saveza uložila su žalbu CAS-u, koji je presudio u korist Albanaca.