Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić najavio vanredne izbore: Hoću tim koji se neće reklamirati

aleksandar vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore, kako bi se razriješio društveni sukob koji blokira reforme.

Vučić je na sjednici Glavnog odbora SNS-a rekao da je vladi potreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete reforme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put, javlja Tanjug.

Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba. Stranka i vlada koju je ona formirala nailaze na ogroman otpor jer je nastojala razbiti blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo što mijenja.

“Započeli smo sukob i s njima i s onima među nama kojima je vlast samo način za osobno bogaćenje”, rekao je Vučić.

“Središte otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i osigurala im privilegije”, rekao je Vučić i dodao da je to “središte otpora” 10 godina blokirao bilo kakve promjene i napredak zemlje.

“Previše je u Srbiji, rekao je, onih koji su htjeli živjeti od svojih stavova, a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono to imaju, onih koji kradu “, rekao je Vučić.

“Namjera da se poduzmu mjere od koji su svi bježali, a prije svega one na ekonomskom planu, donijela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbiji ugled u svijetu kakav nije imala u novijoj povijesti “, podsjetio je Vučić.

Srbija je danas na dobrom i stabilnom putu, ekonomski i politički, a to nam priznaju sve relevantne institucije i organizacije u svijetu, poručio je Vučić.

On je rekao da je za pobjedu potreban karaktera, a kad ima srca i karaktera onda neuspjeh nema, naveo je Vučić i poručio da Srbija do 2020. mora biti uređena država na pragu Europe, a bez društvenih sukoba koji su sada prisutni .

“Hoćemo društvo koje će se odlučiti za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže hoće li isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja, a rade ono što su radili oni prije mene”, poručio je Vučić.

“Hoću tim koji se neće reklamirati, nego raditi”, poručio je Vučić te dodao da će građani znati izabrati, jer nitko ne može zaustaviti Srbiju na putu ka boljoj budućnosti