Vučić: Naše vojne jedinice bit će najbolje opremljene

vucic2223

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, nakon učestalih terorističkih napada, da se svijet kreće u čudnom smjeru, te da Srbija mora biti spremna i za borbu protiv terorizma i za svaku drugu obranu zemlje, zbog čega će 1.500 vojnika biti vrhunski obučeno i opremljeno.

Oni će, kako je rekao premijer Vučić, prilikom obilaska kasarne “Rastko Nemanjić” u Pančevu, imati najbolju moguću obuku i opremu.

Ocijenivši da je njemačka država jako dobro reagirala na jučerašnji napad u Muenchenu, Vučić je rekao da je jako teško spriječiti “psihopate” da izvrše napade.

“Koja služba je mogla pretpostaviti što planira neki psihopat, kao što je to bio slučaj u Nici”, rekao je Vučić, dodajući da je bolje udariti “zmiju u glavu”, ali da je to posao za velike sile i da je bolje da se Srbija ne miješa.

Vučić je kazao da je ponosan na vojsku, kao i na policiju, i da je vrlo zadovoljan što nikada bolje nisu surađivali, dodajući da je uvjeren da će i zajedno raditi u odbijanju terorističkih i svakog drugog napada na Srbiju.

Po njegovim riječima, narednih mjeseci i godina Srbija će, kako po oružju tako i po obučenosti pripadnika vojske i policije, biti sve pripravnija odgovoriti svakom potencijalnom agresoru i teroristi, javlja Tanjug.