Vučić: Nešto se čudno dešava, brine me proljeće u regionu

vucic

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u regionu, premijer Srbije Aleksandar Vučić, u mestu Savinac, gdje je prisustvovao probijanju desne cijevi tunela na Koridoru 11, u izjavi novinarima rekao je da ga brine proljeće te da čeka da se vidi kako će u Evropi riješiti situaciju izazvanu migrantskom krizom, javlja Anadolu Agency.

Vučić je rekao da će imati čast da predstavlja Srbiju na konferenciji o Siriji u Londonu, gdje će se sastati 30 svetskih lidera te da vjeruje da će tokom konferencije čuti kakvo su rješenje predvidjeli za budućnost, što se do sada nije čulo.

”Mi ćemo Srbiju da zaštitimo, bilo bi dobro kada bi se izbjegla destabilizacija u nekim drugim zemljama u regionu. Kao što vidite, u nekoj od zemalja ne znate ni kada su izbori, ni da li će ih biti, negdje imate potpuno pata karte. Nema mnogo jakih Vlada što nije dobro. Svuda kao da se neko čudo dešava, kao da kao kula od karata puna stabilnost pada. U Prištini imaju više suzavca nego vode u Parlamentu. To jesu sve zabrinjavajuće stvari”, rekao je Vučić.

On je dodao da Vlada Srbije sa Hrvatskom želi najbolje moguće odnose. Istakao je kako se nada da će se Srbi ”osećati manje ugroženo na centralnim ulicama u Zagrebu te da im neće govoriti ‘za dom spremni’ i neke druge stvari, čak ljudima za koje znaju da nisu nikakvi ekstremisti”.

”Nadam se da će razum da prevlada, jer ova godina nije laka”, istakao je Vučić.

Nakon što je probijena desna cev tunela ”Savinac”, koji će autoputem povezati Srbiju i Crnu Goru, Vučić je čestitao svima koji su radili na jednom od tehnički i tehnološki najzahtevnijih radova.

“Posle mnogo decenija završili smo probijanje posljednjeg tunela i za samo nekoliko mjeseci svi građani Srbije moći će da idu ovim putem. Posebno je važno što su sve radile naše kompanije i naše firme, to je nešto u čemu smo uspjeli i u čemu smo napravili razliku”, naveo je Vučić.