Globus

Predsjednik Srbije

Vučić: Ni oko čega nismo uspjeli da se dogovorimo

19/07/2021

Mi ćemo biti na raspolaganju, spremni da razgovaramo o svemu, ali neki ne žele, sve se svodi na jedno isto - neko će natjerati Srbiju da prizna Kosovo i to je sve - naveo je srbijanski predsjednik

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u ponedjeljak kako tijekom dijaloga s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem “nije moglo ništa da se dogovori”.

“Dobili smo prijedloge EU-a koji su usuglašavani s našim glavnim pregovaračima i Srbija se u potpunosti suglasila s onim što je Unija predložila, tri tačke – da intenziviramo napore da identificiramo ostatke nestalih osoba, da se suzdržimo od akcija koje bi mogle da potencijalno destabiliziraju situaciju na terenu i treće, da se redovno sastaju jednom mjesečno i glavni pregovarači i da pripremaju sastanke kad je to potrebno. Nismo mogli da se dogovorimo oko ove tri točke”, rekao je Vučić, javlja RTS.

Napomenuo je kako ne želi prihvatiti da je krivnja za današnji sastanak podjednaka jer je Srbija, kako kaže, prihvatila sve što je Europska unija ponudila, bez amandmana.

– Mi ćemo biti na raspolaganju, spremni da razgovaramo o svemu, ali neki ne žele, sve se svodi na jedno isto – neko će natjerati Srbiju da prizna Kosovo i to je sve – naveo je srbijanski predsjednik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je naglasio kako bi pregovarači trebali imati novi sastanak krajem avgusta, o tehničkim pitanjima.

– To što će da se vide opet, ne znači ništa, bolje da se nismo ni vidjeli poslije onakvog sastanka – kazao je Vučić novinarima nakon završetka nove runde dijaloga Srbije i Kosova na najvišoj razini, uz posredovanje Europske unije.

U sklopu nastavka dijaloga, sastali su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti, uz učešće visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella i specijalnog izaslanika EU-a za dijalog Miroslava Lajčaka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.