Predsjednik Srbije

Vučić: Ono što vam kažem to će biti ispunjeno

vucic

Ne mogu da računaju samo na svoj profit nego i na zdravlje ljudi, bićemo vrlo čvrsti i odlučni po tom pitanju, poručio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će probati da se angažuje uradi novi Zakon o izmjenama i dopunama zakona o eksproprijaciji, koji bi po hitnoj proceduri ušao u Skupštinu, piše Radio Slobodna Evropa.

On je u Gornjim Nedeljicama u zapadnoj Srbiji, gdje je kompanija Rio Tinto zainteresovana da eksploatiše rudu jadarit, rekao da Zakon o eksproprijaciji nije protivustavan i da je krajnji rok za njegovo potpisivanje 10. decembar.

“I da ide po hitnoj proceduri u Skupštinu, a ako ne onda da vratimo stari zakon tim novim. Ja ne mogu da se igram sa Ustavom Srbije, ali ono što vam kažem to će biti ispunjeno”, poručio je Vučić.

Da bi zakon stupio na snagu potrebno je da ga nakon usvajanja u parlamentu potpiše predsjednik Srbije.

Vučić je u razgovoru sa mještanima rekao da će tražiti od Rio Tinta da se deponija ili jalovište ukloni.

„Ne mogu da računaju samo na svoj profit nego i na zdravlje ljudi, bićemo vrlo čvrsti i odlučni po tom pitanju“, poručio je Vučić.

On je nakon razgovora sa građanima naveo da je shvatio da je njihov najveći strah da će se između Jadra i Korenite napraviti jalovište, deponija, na najplodnijoj zemlji i da to može da ugrozi životnu sredinu.

Predsjednik Srbije je otišao na razgovor sa mještanima na dan kada su širom Srbije održane druge po redu protestne blokade puteva zbog Zakona o eksproprijaciji i o referendumu.