Globus

Predsjednik Srbije

Vučić: Prošlo je vrijeme kad su se Srbi ponižavali i molili da dobiju lijepu riječ

11/09/2019

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe, niti će za to moliti, niti se bilo kome izvinjavati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne planira put u Hrvatsku, niti ide na hrvatsko more, ali političari iz te zemlje mogu u Srbiji šetati “koliko hoće”, rekao je u srijedu komentirajući izjavu SDP-ova predsjedničkog kandidata u Republici Hrvatskoj Zorana Milanovića da bi, ako pobijedi na izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum.

Vučić je u srijedu na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim kolegom Milošem Zemanom rekao da se on vrlo rijetko šeta, da nije atletičar, niti naročito pokretan, piše Hina.

-Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram ići. Uvijek sam želio bolju saradnju želim je i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće – rekao je Vučić.

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe, niti će za to moliti, niti se bilo kome izvinjavati.

-Neću se nekom izvinjavati zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekog od stranih predstavnika je prošlo – naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni “mogu da rade što hoće”, ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne neko sa strane, rekao je.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.