Vučić se svađao s novinarima: To ste izmislili

vucic hrvatska3334

Drugog dana posjete Hrvatskoj srpski predsjednik Aleksandar Vučić obilazi Vrginmost u Općini Gvozd.

Kada se popodne vrati u Zagreb, sudjelovat će na velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća.

Vučić je održao konferenciju za medije na kojoj su novinari insistirali da odgovori na pitanje o svojim izjavama o Glini 1995, prenosi Index.hr.

Na novinarsku konstataciju da je 20-ak kilometara dalje Glina, gdje je bio 1995, i pitanja opterećuje li tadašnji njegov govor međusobne odnose Hrvatske i Srbije te misli li danas da Glina nije hrvatska, Vučić je odgovorio:

“Ja sam od vas čuo bezbroj istih pitanja, za mene je interesantno da mjera vaše podrške, poštovanja je direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga ko dođe do vas.. Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i i nijedne sekunde nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine.

Čini se da vi ne razumijete jednu stvar, imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju”, kazao je Vučić.

Novinar N1 televizije insistirao je na komentaru govora u Glini. Vučić mu je odgovorio: “Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema”.

Komentirao je i prvi dan posjeta Hrvatskoj.

“S predsjednicom sam imao dobre razgovore, uputio sam joj poziv za posjet Srbiji i Beogradu. Da vidi kako žive Hrvati, ali i da dalje vidimo kako ovdje možemo još pomoći. Vidio sam na putu ovdje tragove rata, da nema ljudi i trebamo razgovarati oko zapošljavanja, elektrifikacije.

S Plenkovićem smo govorili jučer i oko informiranja, Pupovac je razgovarao oko uspostave radio stanica na srpskom jeziku i sa srpskom glazbom i kulturom, mi smo to spremni financirati, samo je potrebno da adržava odobri koncesije”, kazao je Vučić.