Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veselo u Briselu

Vučićeva neumjesna šala: “S kim se Mogherini najviše voli ljubiti” (VIDEO)

mogherini

Kako se vidi na snimku predsjednika, susret lidera regiona bio je opušten, a nije izostao ni komentar srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučić

Neobičan prizor, svojevrstan izgleda samo ovdašnjim političarima, zabilježen je pred susret lidera balkanskih zemalja sa visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini u Briselu.

Kako se vidi na snimku predsjednika, susret lidera regiona bio je opušten, posebno je bio raspoložen srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Naime, Vučić je “primijetio” kako se Mogherini sa nekim pozdravlja srdačnije.

-Hašime, Federica najviše voli sa tobom da se ljubi – rekao je Vučić dok se Federica Mogherini pozdravljala s liderom Kosova, a potom je konstatovao kako se Mogherini “pravi da ne razumije srpski”.

Željko Komsić, predsjedavajući Predsjedništva BiH je crnogorskog lidera Đukanovića pozdravio riječima “đe si Mile…”

Podsjetimo, Mogherini je u utorak je upriličila radnu večeru sa čelnicima partnera sa zapadnog Balkana.

Visoka predstavnica i čelnici sa zapadnog Balkana razmijenili su svoja viđenja odnosa između EU i zapadnog Balkana, kao i dešavanja u regiji. Izrazili su žaljenje u vezi sa odlukom Evropskog vijeća o neotvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, te su se složili da EU integracija zapadnog Balkana nastavlja biti ključnim strateškim ciljem u zajedničkom interesu Evropske unije i regije.