Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška ubijanju ukrajinaca

Vučićeve Delije često “govore” ono što Vučić ne smije, sinoć su poslale jasnu poruku Ukrajincima

TWITT (1)

I dok iz Srbije stižu poruke podrške ubijanju Ukrajinaca, u Minsku i Moskvi policija brutalno premlaćuje i hapsi građane koji protestvuju povodom dešavanja u Ukrajini

Crvena zvezda je u velikom derbiju srpskog fudbala s 2:0 pobijedila gradskog rivala Partizan i primakla mu se na samo dva boda.

No, utakmica je ostala u sjeni onoga što se dešavalo na tribinama. Taj detalj, za razliku od samog rezultata definitvno je obišao cijelu Evropu.

Naime, navijači Zvezde, kluba koji ima veliku podršku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, su uoči početka susreta priredili koreografiju “groblja u bojama ukrajinske zastave”.

Potez navijača Zvezde koji se nerijetko od strane svake vlasti koriste kao radikalno krilo, nije iznenađenje, s obzirom da je i sam predsjednik Srbije odbio osuditi rusko brutalno razaranje i pokušaj okupacije Ukrajine.

Da stvar bude jo žalosnija, sve se pokušalo “zamaskirati” nekakvom šetalicom na kojoj je bio lik starca iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug. Ispod su tvrde pisale riječi koje taj lik izgovara u sceni na groblju. No, umjesto “DOBRO VEČE”, na transparentu je pisalo “DOBRO VEĆE”. Istina, Rusija jeste VEĆA od Ukrajine od geografski, ali je daleko od DOBROG ono što trenuto radi ukrajinskom narodu.

Upravo su time pokušali opravdati poruku koju su sinoć poslali iz Beograda, tvrdeći da se radilo o poruci navijačima rivalskog Partizana. No, nisu se u objašnjenju osvrnuli da objasne zašto su izabrali boje ukrajinske zastave, jer plavu i žutu boju skoro je nemoguće vidjeti u cijelom filmu, a kamo li u spomenutoj sceni sa groblja iz tog filma na koju su se pozvali.

Zvezdine Delije nerijetko šalju poruke koje srbijanski predsjednik ne smije ili ne želi javno izgovoriti. Poruke podrške ruskoj brutalnoj agresiji i pokušaju okupacije Ukrajine, ne mogu se vidjeti ni s ulica Minska, a ni Moskve. No, zato mogu u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji. Osim u Srbiji, javno se na ulicama podrška Putinovom ludilu i ubijanju Ukrajinaca dala valjda još samo u Čečeniji…

I dok iz Srbije stižu poruke podrške ubijanju Ukrajinaca, u Minsku i Moskvi policija brutalno premlaćuje i hapsi građane koji protestvuju povodom dešavanja u Ukrajini. No, tamo policija bije i hapsi jer građani osuđuju Putinovu agresiju na Ukrajinu.

Oko 800 ljudi jučer uhapšeno od strane bjeloruske milicija na ulicama Minska jer su protestvovali protiv rata u Ukrajini…

Minsk, prijestonica zemlje kojom vlada diktator Lukašenko, je jučer bio paralizovan protestima protiv rata u Ukrajini..

Dok se beogradskom Marakanom širilo “groblje u bojama Ukrajine” na ulicama Moskve građani su tražili da Putin zaustavi ubijanje Ukrajine…

Policija je hapsila protivnike Putinove okupacije Ukrajine i u ruskim gradovima…

Bilo je posebno žestoko u St. Petersburgu…