"Jedan od pet miliona"

“Vučiću, ti brojiš, mi odbrojavamo”

vucicu ti brojis mi odbrojavamo 6

“Shvati Vučiću ti si najmračnija prošlost”, rečeno je s razglasa

Beogradski protest protiv aktuelne vlasti “Jedan od pet miliona” završen je večeras ispred Doma Narodne skupštine porukom organizatora predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću: “Ti brojiš, mi odbrojavamo” i obavještenjem građanima da će moći da potpišu “Sporazum sa narodom” u svim gradovima u kojima se održavaju protesti.

Sa razglasa su okupljeni pozvani da potpišu “Sporazum sa narodom”, koji se nalazi u brojnim kutijama postavljenim ispred parlamenta, navodeći da jedan primerak zadrže za sebe kako bi kontrolisali opoziciju kada se promijeni aktuelna vlast.

Također je poručeno da se opozicija “Sporazumom sa narodom” obavezala na to da se “neki novi Vučić ne povampiri”, kao i da protesti širom Srbije predstavljaju budućnost, dok je “Vučićev cirkuski karavan prošlost”.

“Shvati Vučiću ti si najmračnija prošlost”, rečeno je s razglasa.

Dio učesnika beogradskog protesta protiv aktuelne vlasti ispunio je stepenište ispred Doma Narodne Skupštine gdje su raširili velike transparente “Jedan od pet miliona” i “Počelo je” i upalili baklje.

Demonstranti su držali i srpske zastave.

Učesnici protesta prošetali su centralnim gradskim ulicama, a na zgradu Predsjedništva zalijepili su trake “Počelo je” i “Jedan od pet miliona”.

Građani su mogli da potpišu “Sporazum sa narodom”, koji su pred njima potpisali i govornici na skupu: advokat Božo Prelević, novinar Srđan Škoro i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manjolović.