Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nastao u Africi?

“Za one koji se pitaju jesam li živ…”: Pojavio se posljednji snimak Prigožina?

prigozin
Foto: Screenshot/Twitter

Prigožin se na snimku nalazi u vozilu koje je u pokretu te nosi maskirnu odjeću, šešir i sat na desnoj ruci koji odgovaraju njegovom izgledu na snimci objavljenoj 21. augusta, koja je također navodno snimljena u Africi

Novoobavljeni videosnimak vođe grupe Wagner navodno prikazuje Jevgenija Prigožina u Africi samo nekoliko dana prije nego što je, kako tvrdi Moskva, poginuo u padu aviona u Rusiji.

“Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam, i kako sam – sada je vikend, druga polovica augusta2023., ja sam u Africi”, govori Prigožin u kratkom videu koji je objavio kanal na Telegramu povezan s grupom Wagner.

“Za one koji, dakle, raspravljaju kako me izbrisati ili o mom privatnom životu, koliko zarađujem ili bilo što drugo – sve je u redu”, dodao je odmahujući rukom. Reuters nije uspio provjeriti mjesto ili datum snimanja snimka.

Prigožin se na snimku nalazi u vozilu koje je u pokretu te nosi maskirnu odjeću, šešir i sat na desnoj ruci koji odgovaraju njegovom izgledu na snimci objavljenoj 21. augusta, koja je također navodno snimljena u Africi.

Snimak nastao samo par dana prije smrti?

S obzirom na to da govori o vikendu, snimak bi se trebao odnositi na 19. ili 20. augusta, što je samo tri ili četiri dana prije nego što je 23. augusta prema tvrdnjama Moskve, poginuo u avionskoj nesreći sjeverno od glavnog grada Rusije.

Treba podsjetiti i da je ruski predsjednik Vladimir Putin, protiv kojeg je Prigožin u junu pokrenuo kratkotrajnu oružanu pobunu, u svojoj prvoj reakciji na avionsku nesreću rekao da je šef Wagnera dan prije nesreće stigao iz Afrike.