Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za Svetozarom Marovićem raspisana međunarodna potjernica

svetozar marovic

Za bivšim funkcionerom Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem raspisana je međunarodna potjernica jer se nije odazvao na poziv za izdržavanje tri godine i devet mjeseci zatvorske kazne, potvrđeno je u Upravi policije Crne Gore.

Naredbi za izdavanje potjernice prethodila je naredba za prinudno privođenje jer se Marović već duže nalazi na liječenju u Beogradu.

Marović je trebalo da počne izdržavanje zatvorske kazne jer je kotorski Osnovni sud polovinom aprila odbio njegovu molbu za odgađanje odlaska u zatvor u Spužu.

U rješenju predsjednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu, a Vučkovićevu odluku je 27. aprila potvrdio i Viši sud u Podgorici.

Marovićev advokat Zdravko Begović ranije je rekao da njegov klijent ne izbjegava izdržavanje zatvorske kazne i ne bježi od onoga što je dogovorio sa Tužilaštvom, ali da zbog stanja u kojem se nalazi ne može da prekine bolničko liječenje u Beogradu.

Marović u zatvoru treba da provede tri godine i deset mjeseci zbog priznanja da je bio šef kriminalne grupe koja je nanijela višemilionsku štetu budžetu opštine Budva u nekoliko tamaošnjih kriminalnih afera.