Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaplijenjeno više od dva miliona falsifikovanih eura

kosovo – falsifikovani euri2

Policija Kosova je u saradnji s Carinom Kosova konfiskovala više od dva miliona eura gotovog novca, za koje se sumnja da su falsifikovana, dok su dvije osumnjičene osobe pritvorene, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pripadnici kosovske granične policije su sinoć pola sata iza ponoći na prelazu Vrmnica, u taxi vozilu s albanskim tablicama, koje je zaustavljeno pri ulasku iz Albanije na Kosovo, pronašli sumnjive novčanice.

Kako se navodi u saopštenju Policije, vozilom je upravljao muškarac B.D, rođen 1972., državljanin Albanije, a njegov saputnik je bio muškarac F.B, rođen 1980., državljanin Kameruna s boravišnom vizom u Francuskoj. Oni su privedeni prema nalogu nadležnog tužioca.

Tokom kontrole, u tašni u gepeku vozila pronađena su različita pakovanja novčanica za koje se sumnja da su falsifikovane u vrijednosti od 500, 200, 100 i 50 eura. Takođe je pronađen i upakovan papir isječen na dimenzije koje odgovaraju masama novčanica od 500, 200, 100 i 50 eura.

Nakon prebrojavanja falsifikovanih novčanica, konstatovana je vrijednost od 2,131 miliona eura, kao i 2.733 komada bijelog papira koji se koristi za preradu novčanica od 500 eura.

Policija je pored novčanica zaplijenila i osam flaša sa hemijskim preparatom koji se koristi za falsifikovanje, tri aluminijumske folije, paket rukavica, dva šprica, dva kamerunska pasoša, jednu vozačku dozvolu i dozvolu za boravak u Francuskoj.