Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Zlatko Hasanbegović više nije član HDZ-a

08/05/2017

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) izvijestila je u ponedjeljak da Zlatko Hasanbegović više nije član HDZ-a, budući da se na zagrebačkim lokalnim izborima kandidirao na listi Brune Esih.

Uvidom u objavljenu pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih.

Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u, stoji u HDZ-ovom priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Ivan Jabuka.

HDZ ističe kako Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u “prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke”.

Dodaje se da je obavijest o prestanku članstva upućena i bivšem članu Zlatku Hasanbegoviću.

Kako se neslužbeno doznaje, HDZ bi danas u 17 sati trebao održati sjednicu Predsjedništva.

Hasanbegović je jutros održao konferenciju za novinare na kojoj je je oštro kritizirao predsjednika stranke Andreja Plenkovića te objasnio razloge zbog kojih se kandidirao na listi nezavisne kandidatkinje Brune Esih, ustvrdivši kako u HDZ-u ima mnogo onih koji s njim dijele iste nade i bojazni za tu stranku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.