podignuta optužnica

Zločin u Njemačkoj: Svirepo ubili sestru zbog “zapadnjačkog načina života”

afghan brothers_sister_killing

U optužnici se navodi da su muškarci željeli da kazne svoju sestru ,,zbog njenog zapadno orijentiranog načina života, koji nije odgovarao njihovim arhaičnim idejama časti i morala i predodžbi kako žena treba da se ponaša”

Tužitelji su danas pred njemačkim sudom pročitali optužnicu protiv dvojice braće iz Afganistana za ubistvo svoje sestre koju su navodno htjeli kazniti zbog njenog ,,zapadnjačkog načina života”.

Muškarci, u dobi od 26 i 22 godine i identificirani samo kao Sayed H. i Seyed H., optuženi su da su 13. jula ove godine namamili svoju 34-godišnju sestru da se nađe s njima u Berlinu, a zatim je zadavili i prerezali joj vrat, prenosi ABC News.

Navodno su se kasnije tog dana s njenim tijelom u koferu odvezli do željezničke stanice i zatim vozom otputovali u Bavarsku.

Tamo su otišli do mjesta u blizini kuće starijeg brata i tu je zakopali, prenose lokalni mediji u Berlinu.

U optužnici se navodi da su muškarci željeli da kazne svoju sestru ,,zbog njenog zapadno orijentiranog načina života, koji nije odgovarao njihovim arhaičnim idejama časti i morala i predodžbi kako žena treba da se ponaša”, navodi se u saopćenju tužitelja.

Tužitelji su posebno podvukli činjenicu da njih dvojica nisu bili spremni da prihvate da se ona nakon niza nasilnih incidenata razvela od supruga za kojeg su je udali kada joj je bilo samo 16 godina, kao i zbog toga što je započela vezu s novim muškarcem.

Dvojica braće su u pritvoru zatvorske jedinice u Bavarskoj od 3. augusta ove godine.