Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić: Dodik vodi za 30.000 glasova, ali…

ivanic

Kandidat Savaza za pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić rekao je večeras da i prema podacima tog saveza njegov protivkandidat Milorad Dodik vodi za oko 30.000 glasova.

-Ostalo je da se izbroji još jedan broj glasova – rekao je Ivanić i najavio da će vjerovato tražiti da se dodatno prebroje glasovi u zvorničkoj izbornoj jedinici, jer imaju sumnju u rezultate na nekim izbornim mjestima.

Kazao je da su glasovi za Dodika i njega približni u Banjoj Luci.

-Ove godine je za mene puno bolji rezulat u Banjoj Luci. Prethodne izbore sam u tom gradu izgubio za oko 6.000, a sada je mrtva trka – tvrdi Ivanić i ističe da on vodi u gradskim, a Dodik u seoskim sredinama.

-Pobijedio sam u Doboju, Bijeljini, Šamcu i još nekoliko općina. Još ćemo vidjeti, još je ovog trenutka rano za proglašavanje rezultata – kazao je Ivanić večeras u prvom obraćanju novinarima, nakon što je Dodik proglasio pobjedu.

Sačekat će, kaže, izvještaje svojih posmatrača, jer postoje određene nelogičnosti, budući da je na nekim mestima Govedarica pobijedio sa nekoliko hiljada, a on izgubio za 1.000-2.000 glasova.

Pretpostavlja da će doći do ozbiljne krize u tom entitetu, ako se pokaže da je Željko Komšić pojedio utrci za člana Predsjedništva BiH.