Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Program za učenike “Noć u Muzeju: Noć nauke i aktivizma”

zemaljski muzej (6)

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i Zemaljskim muzejom BiH kao partnerom projekta najavljuje trodnevni edukativno-zabavani program za učenike osnovnih i srednjih škola “Noć u Muzeju: Noć nauke i aktivizma” koji od ove godine uključuje i improvizirane spavaonice u muzejskim prostorijama.

Kako je saopćeno iz Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava “CIVITAS”, početak programa planiran je za četvrtak, 23. marta u Zemaljskom muzeju BiH, Odjeljenje za arheologiju. Učesnicima će se na otvaranju obratiti ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, te predstavnici organizatora i partnera.

U programu učestvuje 212 učenika i 52 nastavnika iz svih dijelova BiH. Program prve večeri namijenjen je učenicima srednjih škola, a druge noći učenicima osnovnih škola. Uz radionice u laboratorijama arheologije, etnologije, konzervacije, ornitologije i morskoga svijeta, učenike očekuje i izrada murala mira i trka za mlade.